Bureau Ir. Rein G. van Popta   Steenwijk

home kennismaking planschades makelaardij & taxaties o.g. consultancy

 

Het doet mij genoegen om mijzelf en mijn bureau in het kort aan u te kunnen voorstellen.

Mijn naam is Rein van Popta. Na mijn opleiding Meettechniek in 1976 te hebben afgerond aan de Technische Universiteit in Eindhoven, heb ik ca. 16 jaar gewerkt als ontwerper en automatiseringsdeskundige.

In 1992 ben ik overgestapt naar het "vastgoed".
Daarbij heb ik mij gespecialiseerd in taxaties en juridische zaken.
Via de belastingtaxaties WOZ heb ik middels uitvoering van opdrachten van gemeenten het hele traject doorlopen van (recreatie)woningen, bedrijven, incourant tot en met grote objecten (campings, recreatieterreinen, bedrijfscomplexen, ziekenhuizen, pretparken, vliegvelden etc.). Door de jurisprudentie bij te houden, ben ik ook op juridisch gebied up to date. De opdrachten betroffen herwaarderingstaxaties, bezwaar- en beroepsafhandeling, opstellen referentiestelsels, controletaxaties en marktanalyse.
Tevens heb ik inmiddels vele taxaties uitgevoerd voor particulieren en bedrijven.

Medio 2002 zijn de werkzaamheden uitgebreid met de makelaardij o.g. die vrijwel uitsluitend bestaat uit aankoopbegeleiding. Ook heb ik in dit jaar de studie "Onteigeningen / planschades" van PBNA/Elsevier gevolgd en met succes afgesloten. Hierna is gestart met het behandelen van planschades met als gevolg dat dit langzamerhand een zeer belangrijk onderdeel van mijn werkzaamheden uitmaakt.
De werkzaamheden worden verder gedeeltelijk in samenwerking met andere specialisten uitgevoerd. Op deze manier ben ik in staat om met lage overheadkosten een relatief groot werkbereik te genereren.